Autoliikkeiltä tuli tyrmäys sähköauton 4000 euron ostotuelle

Taloussanomat julkaisi (16.10.2016) mielenkiintoisen uutisen, joka kertoi kahden eri ryhmän (autoalan keskusliiton, sekä Keskustan) mielipiteen autojen ostotuesta.

Autoalan keskusliitto (akl) ei kannata sitä, että vain sähköauton hankkiville maksettaisiin tuhansien eurojen tukea, vaan he kannattavat, että tukea maksettaisiin kaikista vähäpäästöisistä autoista. Keskustan eduskuntaryhmä on taas sitä mieltä, että kaikille sähköauton hankkiville maksettaisiin 4000euroa tukea vuoden 2018 alusta alkaen.

Autoalan keskusliiton toimitusjohtaja Pekka Rissa sanoi, että olisi järkevää maksaa tukea autoista, jonka päästöt ovat alle 80 grammaa hiilidioksidia kilometriltä. Uusien autojen hiilidioksidipäästöt ovat keskimäärin noin 120 grammaa kilometriltä.

Itse olen autoalan keskusliiton kanssa samaa mieltä, että tukea maksettaisiin autojen päästöjen mukaan. Tämä tuki saattaisi myös houkutella ihmisiä ostamaan autoja, joiden päästöt olisivat entistäkin matalammat.

Sähköautoista maksettava tuki ei ole myöskään huono idea, mutta kovin moni ihminen ei välttämättä halua ostaa sähköautoa. Sähköautot ovat melko uusi asia Suomessa, joten ihmiset eivät ehkä luota niihin.