Pikkuhiljaa alkaa tuntua siltä, että yt-neuvottelut ovat jo aivan arkipäivää. Yt-neuvotteluihin liittyviä uutisia tulee nykyään päätä huimaavaa tahtia. Hiljattain Taloussanomissa 19.10 julkaistussa uutisessa kerrottiin, että Tulli aikoo lomauttaa koko henkilöstönsä porrastetusti 1-2 viikoksi vuonna 2017. Tämä käsittää jopa lähes 2000:a työntekijää. Tällaista ratkaisua pohditaan niukentuneen taloustilanteeseen.

Tullin tekemä työ on tärkeää ja sillä saadaan parhaimmillaan jopa ennaltaehkäistyä esimerkiksi terrorismia. Mielestäni ei olisi ollenkaan hyvä ratkaisua lomauttaa työntekijöitä Tullilta, ennemmin sinne tarvittaisiin lisää työntekijöitä esimerkiksi nykyisen pakolaistilanteen vuoksi. Sitä voi vain spekuloida, että miten lomautukset sitten vaikuttaisivat Tullin toimintaan.

Jos Tulli joutuisi lomauttamaan työntekijänsä, vaikkakin porrastetusti, vaikuttaisi se varmaan radikaalisti Tullin toimintaan. Tullitarkastusten aika pitenisi varmasti ja muutenkin Tullin toiminta hidastuisi merkittävästi. Herää myös huoli siitä, että vähentäisikö tämä turvallisuutta tai ainakin turvallisuudentunnetta.

Omasta mielestä Tullin lomautukset eivät olisi hyvä asia ja pitäisikin alkaa miettimään, että mistä niitä määrärahoja kannattaisi alentaa ja mistä ei.