Helsingin Sanomien uutisessa "Tukes varoittaa tasapainoskoottereiden tulipalovaarasta - yksikään testatuista laitteista ei täyttänyt vaatimuksia" (5.10.) kerrotaan joidenkin tasapainoskootteireiden ylikuumentuneen ja aiheuttaneen tulipaloja. Tukes (Suomen turvallisuus- ja kemikaalivirasto) oli myös testannut neljää eri mallia, eikä mikään malleista täyttänyt sähköturvallisuusvaatimuksia. 

Mielestäni viallisia tasapainoskoottereita myyvien merkkien tulisi ottaa laitteensa pois myynnistä, sillä kyseessä on turvallisuusriski ja pahimmassa tilanteessa jollekin saattaa käydä huonosti. Kyseiset merkit voisivat kehittää skoottereitaan siten, että ne täyttäisivät sähköturvallisuusvaatimukset. Näitä uusia skoottereita tulisi myös testata ettei niissä olisi enää ylikuumentumis- tai tulipalovaaraa. 

Olisi myös hyvä jos uusia laitteita testattaisiin kunnolla jo ennen kuin ne tulevat myyntiin jotta vältyttäisiin tällaisilta tilanteilta. Tämä olisi parempi niin kuluttajien kuin tuotteiden myyjienkin kannalta. Kuluttajat eivät ostaisi viallisia tuotteita ja tuotteiden myyjien ei tarvitsisi vetää tuotteitaan pois myynnistä eikä alkaa kehittämään niitä uudestaan.