Helsingin Sanomissa 6.10.2016 julkaistussa uutisessa ”Luomu valtaa alaa ostoskoreissa: Myynti harppasi hurjat 12 prosenttia” kerrotaan, että luomutuotteita on viimeisen vuoden aikana ostettu enemmän kuin ennen. Uutisen mukaan syitä siihen on niin kuluttajien suurempi kiinnostus luonnonmukaista tuotantoa kohtaan kuin luomutuotteiden alennetut hinnat.

 

Nykyään ihmisten ovat kiinnostuneempia hyvinvoinnistaan, ruoan vaikuttamisesta hyvinvointiin ja tuotteiden alkuperästä. Ihmiset syvät terveellisen ja ekologisemmin, mikä tarkoittaa sitä, että he suosivat ympäristöystävällisesti valmistettuja tuotteita. Mielestäni on hyvä asia, että luomutuotteita käytetään yhä enemmän, koska siitä huomaa, että ihmisiä kiinnostaa ympäristön hyvinvointi.


Aikaisemmin luomutuotteet olivat kalliimpia ja siksi kaikilla ihmisillä ei kiinnostuksesta huolimatta ollut varaa ostaa niitä. Nyt, kun luomutuotteiden hinnat ovat alhaisempia niin vähempi varaisillakin on mahdollisuus valita ympäristöystävällisemmin. Luomutuotteiden alennetut hinnat ovat mielestäni tosi hyvä asia, koska ihmiset voivat paremmin pohtia valintojaan kuluttajina