Uudenlainen järjestelmä tulossa: Keväällä voi siirtää rahaa kännykästä kännykkään

Mtv:n julkaisemassa uutisessa (16.11.2016) kerrotaan kuinka rahan siirtäminen kännykästä toiseen tulee olemaan erittäin helppoa tulevaisuudessa. Äkypuhelimiin ladattavan uuden Siirto-järjestelmän avulla rahaa voi siirtää nopeasti ja helposti jopa eri pankkien välillä. Maaliskuussa mukaan tulee pankeista Nordea, S-Pankki, OP sekä Aktia ja maksupalveluyrityksistä Paytrail, Nets ja Maksuturva. 

 

 

Mielestäni tämä tulee helpottamaan ja nopeuttamaan rahan siirtämistä erittäin paljon, mikä on hyvä asia, sillä eri pankkien välisissä rahansiirroissa on ennen voinut mennä jopa päiviä ennen kuin raha saapuu toiselle tilille. Eri pankkien välisissä rahansiirroissa kestää siis yleensä kauan, mikä on minusta ainakin suuri miinus, joten tällainen uudistus on vain hyvä asia ja raha liikkuu nopeasti.

 

Siirto-järjestelmän takia Otto-automaattien käyttö vähenee huomattavasti ja käteisen rahan käyttökin luultavasti vähenee jonkin verran, koska rahaa ei välttämättä tarvitse enää nostaa ollenkaan. Onkin ennustettu että käteinen raha katoaa vuoteen 2030 mennessä korttimaksun ja rahan helpon siirtämisen yleistyessä. 

 

Onhan tällaisessa uudistuksessa tietenkin omat vaaransa, mutta niinhän on kaikessa muussakin.