11.10 2016 Yle julkaisi lyhyehkön uutisen otsikolla ”Turun telakka sai jälleen risteilijätilauksen – tuotanto nousee uuteen huippuun”. Uutisessa kerrottiin että amerikkalainen risteilyvarustamo Royal Caribbean on solminut sopimuksen Meyer Turku telakan kanssa kahden uuden risteilyaluksen tilauksesta. Meyer Turun tilauskirjassa on lähivuosina kymmenen alusta ja tilauskirja ulottuu nyt vuoteen 2024 asti. Yhtiön mukaan uudet tilaukset nostavat telakan tuotannon yli 50% aikaisemman huipputason. Yhtiön mukaan telakan työntekijöiden määrä kasvaa 1800:aan. Helsingin Sanomien arvion mukaan tilauksen arvo on noin 1,6 miljardia euroa.

Vaikka Ylen uutinen aiheesta onkin lyhyehkö, näinkin yksinkertaisella asialla on todella suuri merkitys Suomen talouteen. Pian Suomen Pankin johtajaksi vaihtuvan vielä tämänhetkisen Elinkeinoministeri Olli Rehnin mukaan tilausten yhteisvaikutus Suomessa on noin 15 000 henkilötyövuotta, eli kun töitä tehdään vuoteen 2024 asti, jaetaan 15 000 kahdeksaan vuoteen ja saadaan selville, että tämän tilauksen myötä Turun telakka ja sen kaikki alihankkijat työllistävät ainakin noin 1900 työntekijää lisää seuraavien kahdeksan vuoden ajan, jotta alukset saadaan tehtyä.

Kyseessä ei ole siis vain Turun seudulla asuville tarkoitettu työ. Työttömät jopa Lapista asti ovat muuttaneet telakan tilauksen mediassa julkaisun jälkeen Etelään päin tilaukseen liittyvien uusien työpaikkojen perässä. Ja ihmiset eri puolelta Suomea jatkossakin tulevat kulkemaan telakalta ja sen alihankkijoilta tarjottuihin töihin. Koulutuksella ei ole niin väliä kun kerran näin pitkäksi ajaksi töitä on tarjolla, kyllä meillä Suomessa on väestöä, jotka ovat ennemmin töissä työssä kuin työssä kun sitä tarjotaan näin nenän eteen. Vain harva jää odottelemaan niitä ”Juustopaloja”, eli omaa koulutustaan vastaavia työpaikkoja, kun Suomen taloustilanne ei ole suuressa nousussa.